Dertig developers, één platform

Wij bouwen en onderhouden één platform waar alle klanten (duizenden) en hun gebruikers (honderdduizenden) mee werken. Alles wat we doen heeft impact op ál onze gebruikers. Dat geeft voldoening en houdt ons werk uitdagend.

Werken aan ons eigen platform

Het is een hele uitdaging om te werken aan een eigen platform. Hoe kun je die enorme bult aan ingewikkelde functionaliteit overzichtelijk, gemakkelijk en bruikbaar houden? Functionaliteit bouw je maar één keer, terwijl het door veel verschillende klanten wordt gebruikt. We moeten dus rekening houden met andere mogelijke situaties waarin ons werk wordt toegepast.

_MG_8491.jpg

We pairen regelmatig om met elkaar mee te denken en van elkaar te leren.

Alles wat we hier maken, maken we voor lange termijn. We starten klein, maken het iteratief beter en kijken regelmatig terug om te bedenken hoe we dingen een volgende keer beter kunnen doen.

Boeiend werken? Daar zorgen we voor!

Ons werk wordt nooit eentonig. We zijn het meest voor klanten aan het werk, in korte of lange projecten. Maar we zorgen altijd voor afwisseling.

Iedereen krijgt twintig 'Procuriosdagen'. Dat budget kunnen we naar eigen inzicht besteden aan ontwikkeling aan ons eigen platform. Zo kan je uit de context van klanten stappen en je volledig focussen op productontwikkeling.

We kunnen ook aanschuiven bij de servicedesk. Dan werk je bijvoorbeeld een week als Dedicated Developer of Dedicated Designer en help je je directe collega's bij binnenkomende vragen. Zo houd je feeling met klanten en gebruikers en ben je voor anderen een rots in de branding.

Alleen werken
Er is de mogelijkheid om je even terug te trekken en alleen een kleinere, losse taak op te pakken.

De kracht van multidisciplinaire teams

Iedereen heeft zijn eigen specialiteit en je kunt altijd gebruik maken van de kennis van collega's. We zijn in sprints steeds bezig het verhaal van de klant te begrijpen. En we kijken niet alleen naar wat mooi is, maar ook naar wat daadwerkelijk gaat werken en realistisch is in de beschikbare tijd. Hoe kunnen we zoveel mogelijk waarde toevoegen voor onze klant?

desk-office-hero-workspace-large.jpg taco-bert-scrumboard-mailing.jpg

Bij ons is het vanzelfsprekend dat een klant echt onderdeel van het projectteam is. En omdat hij iedere dag naast ons zit, kunnen we precies maken wat voor hem de meeste waarde vertegenwoordigt. We zijn flexibel en kunnen op het laatste moment bijsturen. Zo halen we de beste resultaten.

Ik ben blij dat we werken met de Scrum-methode. Het is mooi om te zien dat er overal Scrum-borden hangen. Zo kun je gemakkelijk de voortgang van alle sprints volgen.

Wij zijn experts op ons gebied

We hebben veel technische kennis in huis. Om dat zo te houden, steken we veel tijd in het bijblijven in onze vakgebieden en het overdragen van kennis.

Zo houden we onderling lightning talks, bezoeken we elk jaar meerdere congressen (denk aan DOMCode, PHPBenelux, Fronteers Congres, TEDx), zijn we actief binnen user groups en organiseren we kennismiddagn en -avonden.

Omdat we ons bewust zijn van het belang van kennis en kennisoverdracht, is er altijd ruimte om met vakgenoten in contact te blijven (bv. via Slack), met collega's te discussiëren en te spiegelen, of (betaalde) bronnen te raadplegen.

Wil je weten hoe iets werkt? Je hebt de vrijheid je te verdiepen in dingen die je nog niet eerder kon. Hierbij kun je natuurlijk ook de hulp van je collega’s inroepen.