Eat your own dogfood

Eat your own dogfood

Tijdens de Procurios unconference van vorig jaar stelden we onszelf de vraag waarom we eigenlijk nog steeds Google+ gebruikten in plaats van onze eigen Community module.

Google+ om te delen

Wij gebruikten voor een lange tijd Google+ als kanaal om informatie te delen met heel Procurios of iedereen van een afdeling. Hier kon iedereen een bericht plaatsen of reageren op een bericht. Zo stonden deze berichten op 1 plek en waren ze ook makkelijk terug te vinden.

Ons eigen Community kan dat ook

Één van de modules van het Procurios Platform is de Community module. Een stukje software dat in de context waarin wij het gebruiken directe concurrentie is van Google+. Gek eigenlijk dus dat we dan niet onze eigen software gebruikten. Als we het zelf niet eens willen gebruiken omdat het features mist en/of niet prettig werkt, waarom verkopen we het dan wel aan onze klanten?

Daarom gebruiken we het nu zelf

Daarom, in het kader van ‘Eat your own dogfood’ gebruiken we sinds afgelopen maand onze eigen Community. Zo ervaren we wat er nog ontbreekt aan deze module, wat er beter kan of wat niet prettig werkt. Die punten verzamelen we, samen met de feedback die we van klanten krijgen, om de Community te verbeteren. De module is nu meer 'op onze radar' dan voorheen.

Net als veel van onze andere modules

We zijn geen vreemde als het komt op het gebruiken van onze eigen software. Onze klanten staan in ons eigen CRM, onze website is gebouwd met ons eigen CMS en bijbehorende modules, dit blog staat in onze eigen Blog module en al onze sites draaien op precies hetzelfde serverplatform als onze klanten. We beheren zelfs ons platform met een module die draait op datzelfde platform!

Geen garantie, maar wel een teken

Dat we onze eigen modules gebruiken is geen garantie tot succes. Wij kennen ons systeem allemaal erg goed, dus wij hebben onze blinde vlekken en het zal nooit de feedback van klanten kunnen vervangen. Maar als we het zelf niet eens willen gebruiken…

Leave a comment...

Leave a comment

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.