Hoe Procurios een vakman van je maakt

Hoe Procurios een vakman van je maakt

Leren om een betere programmeur te worden en er ook nog voor betaald krijgen? Het klinkt alsof het te mooi is om waar te zijn toch? Sinds ik bij Procurios werk heb ik ontzettend veel bijgeleerd over programmeren, servers, scheduled jobs en nog veel meer.

Jarenlang heb ik websites gemaakt in PHP voor mijn eigen bedrijf. Hoewel ik door mijn gedrevenheid veel kon opzoeken op het internet, miste ik de coaching en het sparren met collega’s. Ik wilde meer leren over Object Oriented Programming en werken met Model-View-Controller frameworks. Ik wil een professional worden, maar op het internet zijn er zoveel meningen en best practices dat ik door de bomen het bos niet meer zag.

Procurios is een organisatie waar je mag leren van je fouten. Persoonlijk leer ik door te proberen en daarna te luisteren hoe ik het een volgende keer beter kan doen. Doordat bij Procurios fouten niet meteen worden afgestraft, voel ik de vrijheid om te experimenteren met het schrijven van code. Zo ontstaat de ruimte om code te schrijven zoals je nog niet eerder gedaan hebt, bijvoorbeeld object-georiënteerd. Je collega’s willen je graag verder helpen en daarom kan je bij iedereen terecht om je code te laten reviewen.

Bij Procurios draai je als nieuweling mee in een team, zonder dat je meteen code gaat schrijven die in productie gaat. Je krijgt zo alles mee wat andere developers binnen het team doen. Het overleggen met de klant en uiteraard met elkaar. De eerste weken werd mij tijdens workshops uitgelegd wat bijvoorbeeld value objects en entities zijn. Deze uitleg kun je gebruiken tijdens het programmeren. In het begin word je begeleid en alles gereviewd wat je maakt. Als je meer ervaring opdoet, word je vaker vrij gelaten en steeds meer van wat je maakt gaat ook echt gebruikt worden door een klant.

Het meeste heb ik geleerd tijdens mijn eerste weken als DD’er. Elke week is er een andere developer bezig met het oplossen van bugs en errors. Deze developer wordt DD’er genoemd. Het platform van Procurios bestaat uit 3 miljoen regels code. Het is onmogelijk om van elke regel te weten wat het moet doen. Tijdens mijn eerste paar weken als DD’er kreeg ik veel uitleg over onze eigen modules en hoe de code opgebouwd is. Hier werd echt de tijd voor genomen om mij alles uit te leggen.

Natuurlijk houdt het leren niet op. Om kennis onderling te blijven delen houden we elke week lightning talks, waar we elkaar nieuwe dingen en oplossingen laten zien. Ook gaan we geregeld naar conferenties en hebben we natuurlijk onze eigen Unconference.

Ik kan nog uren doorgaan over hoe gaaf het is om te leren bij Procurios, maar het is beter om dat zelf te ondervinden

Leave a comment...

Leave a comment

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.