Wat heb je nodig voor de Procurios Academy?

Wat heb je nodig voor de Procurios Academy?

We krijgen regelmatig de vraag wanneer je in aanmerking komt voor de Procurios Academy. Een vereiste is niet dat je specifieke IT-diploma's hebt. Dus dat scheelt. Maar wat dan wel?

Het bijzondere aan ons vak is dat je het zelf, buiten school, kunt leren. Je hebt er geen dure apparatuur of een grote hal voor nodig (zoals tandartsen of metaalbewerkers). Je hebt er geen officiële erkenning voor nodig (zoals piloten of juristen). Wat je nodig hebt is een scherpe geest en een goede internetverbinding.

Geschikte kandidaten voor de Academy zijn zelf al een tijdje aan het programmeren. Ze leren dat zichzelf aan de hand van:

Ze proberen, oefenen en experimenteren met een paar eigen projectjes. Ze experimenteren met unit tests, debuggen in phpstorm en git. Ze laten dat eens zien aan een meer ervaren developer, en leren daarvan. Bijvoorbeeld op een user group, de PHP NL Slack, met een mentor of door bij te dragen aan een open source project.

Maar... ergens lopen ze tegen een grens aan. Op onze developer portal hebben we dat zo verwoord:

"Als junior ben je enthousiast aan het programmeren. Je leert, probeert en experimenteert. Voor elk probleem dat je tegenkomt verzin je een creatieve oplossing, maar is het ook de juiste? Je bent niet tevreden over je code, maar hoe moet het dan wel?"

Als je op dat punt bent aangekomen, ben je van harte welkom voor een kennismakingsgesprek hier op kantoor. Dan kijken we of we bij elkaar passen. Een belangrijke eigenschap waar we naar zoeken is of je zelf de leiding neemt in je eigen ontwikkeling. Ben je zelf actief aan het leren? Heb je door dat je vastloopt en stel je dan goede vragen?

Met die mindset kun je op onze Academy als starter in dit vak in korte tijd een vakman worden. Lees het verhaal van Joop maar eens.

Hopelijk ben je hierdoor geinspireerd om zelf actief te gaan leren, of geeft het je juist een zetje om je aan te melden voor de Academy.

Leave a comment...

Leave a comment

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.